BEA

Gerinc és Yin jóga oktató, Hangterapeuta, Fotós

Mindig is vonzott a keleti kultúra és az élet mélyebb dolgai, rejtelmei. Többféle mozgásformával próbálkoztam de egyik sem ragadott meg különösebben. A jóga volt az amiben többet tapasztaltam mint csupán testmozgás.

2003-ban voltam életem első jógaóráján, ahol még nem igazán értettem a lényegét, csak figyeltem a nyakatekert pózokat. Valahogy mégis magával ragadott, és az évek alatt többféle irányzatot is kipróbáltam. Akkor még nem gyakoroltam rendszeresen, voltak kihagyásaim, üres járatok. Lassan de biztosan vált az életem részévé, mígnem el is határoztam hogy beiratkozok egy oktatóképzésre. Azóta nagyot fordult velem a világ. Otthagytam a fotós állásomat és elindultam Indiába hogy jobban elmélyülhessek a jóga rejtelmeiben. 1 hónapot töltöttem Rishikeshben a Himalájai Jóga Tradicó Ashramjában ami életem egyik legmeghatározóbb időszaka volt. Majd Budapesten oktattam több stúdióban.

Közben egy régóta dédelgetett vágyam is teljesült, megismerkedtem a tibeti hangtálakkal, és elvégeztem egy Hangterapeuta képzést is. A jóga mellett hangfürdőket is tartottam több helyszínen, illetve egyéni hangterápiákat.

Ahogy formálódtam én is a gyakorlások által egyre inkább éreztem a környezet változtatás szükségességét. Vágytam a természet közelségét, a csendet…egy élhetőbb környezetet.

Szerencsére nem is kellett sokáig várnom. Megérkezett a társ, Norbi az életembe, majd a fővárost felváltotta a vidék, a nyüzsgést a nyugalom. Zalába vezetett az utunk.

Mondhatom megtaláltuk a legjobb helyet a Békés Harcos Udvar és Mozgásműhelynek! 😊

Ide várunk mindenkit szeretettel!

Nem mondhatnám, hogy egyenes út vezetett a jógához és azt sem, hogy a terveim között szerepelt egyáltalán. Sőt igazából 30 éves koromig a képem – nyílván a sztereotípiáktól – az volt, hogy lányok hajlonganak egy rózsaszín vattacukor felhőn és mindig boldog az életük.

Eléggé önromboló életstílust folytattam külföldi éveim során és érdekes mód miután Amsterdamba költöztem ezt ott hagytam abba. Elkezdtem edzeni egy könyv alapján, ez a Fegyencedzés volt. Egyébként mindig is sportoltam valamit, az intenzivitás volt hullámzó, volt kosárlabda a konditermi edzése át sok minden, még boxoltam is egy pár évig.

Mégis a saját testsúlyos edzés volt, ami változást hozott az életembe, de ettől még nem zárkózok el más elől, sőt, azt mondom minél változatosabban szükséges mozognunk.

A fegyencedzésben is az egyszerűségen és a lassú kontrollált kivitelezésen van a hangsúly, fogytam 40 kg-t és elkezdtem érezni testi és mentális hatásait is néhány gyakorlatnak, főleg amik kitartott statikus pózok voltak. (híd, fejenállás, varjú póz) Itt már nagy hangsúly volt a légzésen is.
Egyszer egy Olasz barátomnál nyaraltam és lementünk a tengerpartra, fejenálltunk és bohóckodtunk. Ott kérdezték meg mióta jógázok, merthogy ezek jóga pózok…… csak pislogtam. Aztán fordult velem a világ és hosszú oldalakat tudnék írni róla, mi hogyan alakult, a lényeg, hogy hazaköltöztem és pár év budapesti jóga és saját testsúlyos edzés oktatás után találkoztam társammal Beával és egyből bele is vágtunk a vidéki életbe. 😊 Már külön külön is ezt terveztük, igaz egyikünk sem Zala megyében, ahol még csak nem is jártunk előtte… de elsőre magával ragadott minket, szerintem indokolni sem kell, hogy miért. Továbbra sem ülök a rózsaszín felhőn, tudom, hogy sokan így képviselik a jógát, de az Élet működése nem ilyen. A fájdalom elkerülhetetlen, hisz emberek vagyunk, szembenézni tudunk vele és megerősödni a középpontunkat, hogy ne legyen belőle szenvedés. A egy igazi tudomány, egy eszköztár a magunkhoz vezető önismereti úthoz, a barlanghoz, ami bizony egyre mélyebb

Közelebb a természethez és az egyszerűbb életformához szívesen látjuk leendő vendégeinket otthonunkban és jurtaszállásunkon és udvarunkon. Na és hogy miért Békés Harcos Udvar?
Békés Harcosok vagyunk, lépkedünk lassan előre, békésen az ellenállással szemben, harcolunk, viszont sosem valami ellen, hanem valami mellett. A mai világban mindkét minőséggel fontos operálni, előbbivel, hogy egy békésebb világot teremtsünk a körülöttünk lévőkkel együttműködve, viszont a harcos minőség is egyre inkább fontosabb, ha azt nem erősítjük a mai világ elnyomja a „békést”
Építünk, segítünk egymásnak, ez a közösség, a közös ég.

Norbi

Hatha jóga oktató, Street workout trainer, Jóga Flow képzés fasciális alapokon – folyamatban

Békésharcosudvar Zalakoppány és környéke

Zalakoppány Zalaszentgrót városrészhez tartozó eldugott kis zsákfalu Zala megye szívében. Csend, nyugalom, béke és a természet közelsége honol mifelénk, amerre szinte csak a madár jár. Amire számíthatsz nálunk azok kis dolgok…., nagy dolgok viszont egy másik szemszögből nézve:

Friss, tiszta forrásvíz, friss tojás egyenesen tyúkanyó alól, saját termesztésű zöldség-gyümölcs és más finomságok.

Madárcsicsergés, természetközelség, színek, hangok, illatok…

Reggelente vezetett jóga, meditáció, esténként hangfürdős relaxáció tibeti hangtálakkal.

Napközben akár íjászkodhatsz is vagy felfedezheted a környéket, több túraútvonal van felénk, és mivel a Zala Termál Völgyében helyezkedünk el egy kör közepén így Hévíz (Tófürdő), Kehidakustány (termál fürdő), zalaszántói Béke Sztupa és

Keszthely is a közelben van ha a Balatonban gyönyörködnél. (a mellettünk lévő Barátszigeten Magyarország legnagyobb íjászpályája található 4 hektáron pár km-el arrébb pedig a Zala Springs, Európa egyik legnevesebb golfpályája)

Közösségi Kert

Létrehoztunk egy közösségi ágyást a kertben, ami úgymond a Békés Harcos Udvar szimbóluma.


Ezt megosztjuk mindenkivel, aki betér hozzánk, lehet bele ültetni, locsolni, gondozni és természetesen a termés is a tiéd, ha épp nálunk jársz. Kis táblák jelzik névvel, dátummal ellátva, kinek hol és melyik a termése, ezt itt az oldalon is folyamatosan bemutatjuk.

Ha pedig kíváncsi vagy mi lett a magból, amit elvetettél, nyílván visszavárunk minél gyakrabban. Közös ágyás, közös termés, így körbe ér az energia és a teremtés. 😊